Kemi

HJÆP TAK: Fra gram til mol ??

05. marts 2008 af Robbi (Slettet)
Jeg er igang med en opgave jvor jeg skal finde en koncentration af et stof (salbutamol).

Jeg får at vide at koncentrationen er 1000ng/mL og at Molarmassen er 239,31 g/mol.

Her er 1000 ng = 1,0 * 10^-6 g.

HVordan får jeg ml til liter, skal jeg bare dele med 1000?

Og vigtigst af alt, hvordan for jeg noget i gram til noget i gram/L til mol/L ??

HJÆLP HURTIGST MULIGT.

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2008 af dnadan (Slettet)

fra gram til mol:
n=m*M

det andet.

.../(1000mL)=..../L

Svar #2
05. marts 2008 af Robbi (Slettet)

Jep, problemet er så bare, at jeg ikke kender massen. Jeg går ud fra at der er en konstant der kan hjælpe mig, men har ingen ide om hvad en er, og om der er en.

Ellers tak

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2008 af dnadan (Slettet)

m=1,0 * 10^-6 g

Du har jo netop lige regnet nanogram om til gram.

Svar #4
05. marts 2008 af Robbi (Slettet)

Ja, men den hedder stadig g/ml ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. marts 2008 af dnadan (Slettet)

#4 omregn g til mol, formlen står i #1!

Svar #6
05. marts 2008 af Robbi (Slettet)

Den kan man da ikke ?

koncentrationen = 1,0 * 10^-6 g/ml og molarmassen = 239,31 g/mol.

Du kender c og M, du kender hverken n eller m

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. marts 2008 af dnadan (Slettet)

du kender jo m, denne er netop
1,0 * 10^-6 g

Hermed er:
n=1,0 * 10^-6 g*239,31 g/mol =....!

Og c kender du som sådan ikke endnu, det er netop denne, som du vil beregne!

Skriv et svar til: HJÆP TAK: Fra gram til mol ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.