Matematik

forkortelse

05. marts 2008 af myself12 (Slettet)
ey hvis der er nogen her der gode til matematik, så kom med lidt hjælp Smiley

opgaven er:

a) Forkort følgende brøk (8x^2-18y^2) / (2x - 3y)

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2008 af dnadan (Slettet)

hint:
prøv først at sætte 2 udenfor parentes i tælleren, hvorefter kvadratsætningen:
(a-b)=a^2-b^2 kan benyttes.

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2008 af Penoer (Slettet)

Tælleren er kvadratet på en toleddet differens. Brug det til at forkorte nævneren væk.

Svar #3
05. marts 2008 af myself12 (Slettet)

i bliver nød til at uddybe lidt mere

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. marts 2008 af dnadan (Slettet)

Har du prøvet at sætte 2 udenfor parentes i tælleren?
Gør først dette, så vender vi tilbage.

Svar #5
05. marts 2008 af myself12 (Slettet)

har jeg gjort og får : 2(4x - 9y)^2 / 2x - 3y


hvad skal man så ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. marts 2008 af dnadan (Slettet)

Du har ikke regnet korrekt, thi:
(4x - 9y)^2 = 16x^2-81y^2


Svar #7
05. marts 2008 af myself12 (Slettet)

jamen 2 gange 4 er da 8
og 9 gange 2 er 18

hvad gør jeg galt?

Brugbart svar (0)

Svar #8
05. marts 2008 af dnadan (Slettet)

korrekt.

Men derfor skal du da ikke sige: 2*(4x - 9y)^2 dette er ikke lig din tidligere tæller.

skriv først:
2*(4x^2-9y^2)

Prøv så at benytte kvadratsætningen nævnt i #1 for at komme videre.

Svar #9
05. marts 2008 af myself12 (Slettet)

hmm, vil det sige jeg skal minuse de 2?

så det bliver: a-b = 16 - 81 = -65 ?

Brugbart svar (0)

Svar #10
05. marts 2008 af dnadan (Slettet)

Der er intet, der hedder minuse. Men nej, dét er heller ikke dét du skal.

Prøv fx. at regne:
(2x-3y)^2 ud

Hvad er det mon lig med?

Svar #11
05. marts 2008 af myself12 (Slettet)

det er vel lig med = 4x - 9y

Svar #12
05. marts 2008 af myself12 (Slettet)

imageshack.dk//viewimage.php?file=/imagesfree/dRl43901.jpg

kan det her ikk pas

Brugbart svar (0)

Svar #13
05. marts 2008 af dnadan (Slettet)

nej, det passer ikke.

tag nu et godt kigt på #10 og #1

Svar #14
05. marts 2008 af myself12 (Slettet)

hmm, kan du så ikk komme med resultat, for finder sku aldrig ud af det :P

Brugbart svar (0)

Svar #15
05. marts 2008 af dnadan (Slettet)

2*(2x-3y)^2/(2x-3y)=....

Svar #16
05. marts 2008 af myself12 (Slettet)

2*(2x-3y)

Skriv et svar til: forkortelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.