Matematik
3. gradspolynomium
05. marts 2008 af
oeh_adriano (Slettet)
Hej Alle.
Jeg skal løse dette 3. gradspolynomium
x^3-x^2-121x+121=0
uden brug af cas.
Jeg har fået at vide at jeg skal benytte nulregelen, men kan ikke lige se nogen vej frem? Håber en venlig sjæl vil hjælpe;)
Jeg skal løse dette 3. gradspolynomium
x^3-x^2-121x+121=0
uden brug af cas.
Jeg har fået at vide at jeg skal benytte nulregelen, men kan ikke lige se nogen vej frem? Håber en venlig sjæl vil hjælpe;)
Svar #1
05. marts 2008 af dnadan (Slettet)
Nulreglen er ej brugbar her.
Gæt en rod( et godt bud ville fx. være x=1)
Udfør herefter polynomiers division.
Hermed ender du ud med et andengradspolynonium, som løses ved brug af den normale formel.
Hermed er løsningerne:
x=den gættede og de evt. fundne løsninger ved løsningen af andengradsligninger.
Jeg kan røbe, at alle løsningerne er hele tal.
Gæt en rod( et godt bud ville fx. være x=1)
Udfør herefter polynomiers division.
Hermed ender du ud med et andengradspolynonium, som løses ved brug af den normale formel.
Hermed er løsningerne:
x=den gættede og de evt. fundne løsninger ved løsningen af andengradsligninger.
Jeg kan røbe, at alle løsningerne er hele tal.
Svar #4
05. marts 2008 af oeh_adriano (Slettet)
Selvom vi ikke må aflevere en "cas"-løsning har jeg naturligvis løst den på grafregneren og fået -11,1,11. Men jeg forstår ikke umiddelbart det med polynomers division, kan dette præciseres?
Svar #5
05. marts 2008 af Sherwood (Slettet)
Det kan det godt, men det er ikke til nogen nytte, når roden ser ud som din gør. Det er gavnlist med heltal, når man skal gætte rødder og bruge polynomiers division
Skriv et svar til: 3. gradspolynomium
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
