Matematik

løs ligningen

05. marts 2008 af tgruch (Slettet)
En matematikopgave der ser forholdsvis let ud.. hvad er metoden for at løse dette og få x?

12 * 1,18x = 64

Jeg er godt klar over, at jeg skal flytte noget over på den anden side af lighedstegnet og tage kvadratrod af 1,18 men så har jeg jo ikke x, har jeg?

Med venlig hilsen

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2008 af myself12 (Slettet)

først divider 12 over på den anden side,
så dividere du det tal du får med 1,18 og så har du x

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2008 af dnadan (Slettet)

menes der:
12*1,18^x=64
(hvis: hint: logaritmer)

eller
12*1,18*x=64
(hvis: del med 12*1,18 på begge sider)

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2008 af mathon

har du prøvet at dividere med 12 på begge sider
og
dernæst dividere med 1,18 på begge sider?

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. marts 2008 af Zimne (Slettet)

Hvad skal du bruge kvadratrod til...?

skal du ikke bare isolere x på den ene side af lighedtegnet..?

1,18x = 64/12 => 1,18x = 5.333

x = 5,333/1,18 = 4,519

Eller hvad...?

Svar #5
05. marts 2008 af tgruch (Slettet)

det handler om vækst..

resultatet giver ifølge facit 10,11...

Svar #6
05. marts 2008 af tgruch (Slettet)

#2
Der menes logaritmer. Min fejl.

Det er ^x


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. marts 2008 af humlegaarden1973 (Slettet)

Så skal opgaven løses som flg.

12*1,18^x=64

1,18^x=64/12

x= log(64/12)/log(1,18)

Skriv et svar til: løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.