Matematik
Hjælp, trekant
05. marts 2008 af
Izzle (Slettet)
I trekant ABC er siden A = 46 grader, a = 2,29 og
b = 2,71.
Det viser sig, et der findes to forskellige trekanter, der opfylder disse betingelser. Beregn de manglende sider og vinkler i begge trekanter?
Nogen der kan hjælpe mig
b = 2,71.
Det viser sig, et der findes to forskellige trekanter, der opfylder disse betingelser. Beregn de manglende sider og vinkler i begge trekanter?
Nogen der kan hjælpe mig
Svar #2
05. marts 2008 af mathon
sin(B1) = sin(180°-B1)
sin(B1)/2,71 = sin(46°)/2,29
B1 = sin^-[sin(46°)/2,29*2,71] og C1 = 180°-(46°+B1)
B2 = 180°-B1 og C2 = B1-46°
c1 = b*cos(A)+a*cos(B1)
c2 = b*cos(A)-a*cos(B1)
sin(B1)/2,71 = sin(46°)/2,29
B1 = sin^-[sin(46°)/2,29*2,71] og C1 = 180°-(46°+B1)
B2 = 180°-B1 og C2 = B1-46°
c1 = b*cos(A)+a*cos(B1)
c2 = b*cos(A)-a*cos(B1)
Svar #6
06. marts 2008 af mathon
man får:
sin(B1) = sin(180°-B1)
sin(B1)/2,71 = sin(46°)/2,29
B1 = sin^-[sin(46°)/2,29*2,71] = 58,4° og C1 = 180°-(46°+58,4°) = 75,65°
B2 = 180°- 58,4° = 121,6° og C2 = 58,4°- 46° = 12,4°
c1 = 2,71*cos(46°)+2,29*cos(58,4°) = 3,1
c2 = 2,71*cos(46°)-2,29*cos(58,4°) = 0,7
sin(B1) = sin(180°-B1)
sin(B1)/2,71 = sin(46°)/2,29
B1 = sin^-[sin(46°)/2,29*2,71] = 58,4° og C1 = 180°-(46°+58,4°) = 75,65°
B2 = 180°- 58,4° = 121,6° og C2 = 58,4°- 46° = 12,4°
c1 = 2,71*cos(46°)+2,29*cos(58,4°) = 3,1
c2 = 2,71*cos(46°)-2,29*cos(58,4°) = 0,7
Skriv et svar til: Hjælp, trekant
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
