Matematik
hjælp til isolering af x
06. marts 2008 af
vito_c (Slettet)
Jeg har blevet stillet følgende opgave:
f(x) = 9 - x^2 og g(x) = x + 3 afgrænser en punktmængde, der har et areal.
Skitser punktmængden og bestem punktmængdens areal.
2 spørgsmål:
Når man skal skitsere, er det så nok at vide at f(x) er 'sur' og skærer i 9 og g(x) skærer i 3 og er lineær?
Er det ikke rigtig for at finde punktmængden skal man finde hvor g(x) og f(x) skærer? Det gør man ved at sige g(x)=f(x), men når jeg regner det ud ender jeg med: -x^2 - x = -6. Hvordan kommer man videre der?
Håber i kan hjælpe
f(x) = 9 - x^2 og g(x) = x + 3 afgrænser en punktmængde, der har et areal.
Skitser punktmængden og bestem punktmængdens areal.
2 spørgsmål:
Når man skal skitsere, er det så nok at vide at f(x) er 'sur' og skærer i 9 og g(x) skærer i 3 og er lineær?
Er det ikke rigtig for at finde punktmængden skal man finde hvor g(x) og f(x) skærer? Det gør man ved at sige g(x)=f(x), men når jeg regner det ud ender jeg med: -x^2 - x = -6. Hvordan kommer man videre der?
Håber i kan hjælpe
Svar #1
06. marts 2008 af Isomorphician
læg 6 til på hver side af lighedstegnet, så får du en ganske almindelig andengradsligning
Skriv et svar til: hjælp til isolering af x
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
