Kemi
ligevægt
06. marts 2008 af
ILikeTurtles (Slettet)
Hej!
Jeg mangler at lave to resterende opgaver i kemi. Det er ligevægtsopgaver, så hvis der står et " = ", så er det altså de der to pile.
1. Ved 25 grader C bestemmes foelgende ligevaegtskoncentrationer i en flussyre:
[HF] = 0,114M
[F^-] = 0,0063M
[H3O^+] = 0,0063M
beregn Kc ved 25 grader C.
her er reaktionsligningen:
HF(aq) + H2O(l) = F^-(aq) + H3O^+(aq)
2. Ligevaegtskonstanten Kc for ligevaegten
H2(g) + CO2(g) = H2O(g) + CO(g)
har ved 720 grader C vaerdien paa 1,6. I en beholder paa 100 L findes ved 720 grader 0,50mol H2 og 1,00mol CO2 i blanding med 1,50mol H2O og 2,00mol CO.
beregn reaktionsbroeken Yc
beregn stofmaengden for hver af de fire gasser i beholderen, naar ligevaegten har indstillet sig.
Haaber nogen der vil hjaelpe. Det er til i morgen :).
Jeg mangler at lave to resterende opgaver i kemi. Det er ligevægtsopgaver, så hvis der står et " = ", så er det altså de der to pile.
1. Ved 25 grader C bestemmes foelgende ligevaegtskoncentrationer i en flussyre:
[HF] = 0,114M
[F^-] = 0,0063M
[H3O^+] = 0,0063M
beregn Kc ved 25 grader C.
her er reaktionsligningen:
HF(aq) + H2O(l) = F^-(aq) + H3O^+(aq)
2. Ligevaegtskonstanten Kc for ligevaegten
H2(g) + CO2(g) = H2O(g) + CO(g)
har ved 720 grader C vaerdien paa 1,6. I en beholder paa 100 L findes ved 720 grader 0,50mol H2 og 1,00mol CO2 i blanding med 1,50mol H2O og 2,00mol CO.
beregn reaktionsbroeken Yc
beregn stofmaengden for hver af de fire gasser i beholderen, naar ligevaegten har indstillet sig.
Haaber nogen der vil hjaelpe. Det er til i morgen :).
Skriv et svar til: ligevægt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
