Matematik
Koordinatsæt til skæringspunkterne mellem en parabel og linje
08. marts 2008 af
theghostofyou (Slettet)
"I et koordinatsystem er en parabel P og en linje m bestemt ved:
P:y=-x^2+2x+4
m:y=-x+4
Beregn koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem P og m"
Jeg ved ikke rigtig, hvordan jeg skal regne det ud.. Skal jeg bare sætte dem lig med hinanden? :S
P:y=-x^2+2x+4
m:y=-x+4
Beregn koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem P og m"
Jeg ved ikke rigtig, hvordan jeg skal regne det ud.. Skal jeg bare sætte dem lig med hinanden? :S
Svar #1
08. marts 2008 af mathon
skæringspunkter har identiske koordinater,
hvorfor
-x^2+2x+4 = y = -x+4, dvs.
-x^2+2x+4 = -x+4
hvorfor
-x^2+2x+4 = y = -x+4, dvs.
-x^2+2x+4 = -x+4
Svar #3
08. marts 2008 af DennisDeH (Slettet)
Prøv evt og indsætte graferne i "Graph 4.3" og tjek om det du beregner dig frem til, i mathcad eller lignende
Svar #6
08. marts 2008 af theghostofyou (Slettet)
Okay, men når jeg får resultatet som i #5, skal jeg så løse den som en andengradsligning?
Skriv et svar til: Koordinatsæt til skæringspunkterne mellem en parabel og linje
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
