Matematik

Beregn trekantens vinkler

09. marts 2008 af theghostofyou (Slettet)
Hej
" I en trekant ABC er M midtpunktet af siden AC. Der oplyses at |AB|=|AM|=3 og |BC|=4

Beregn vinklerne A,B,C i trekant ABC"

Jeg har regnet vinklen A ud vha. cosinusrelationen således:

CosA=3^2+3^2-4^2/2*3*3
Vinkel A =83,62062979

Derefter har regnet siden B ud;

CosB=4^2+3^2-3^2/2*4*3
Vinkel B=48,1896851

Derefter ganger jeg vinkel B med 2. Men når jeg trækker tallene fra hinanden med 180, for at regne vinklen C ud, får jeg resultatet til at være 0?
Hvad har jeg gjort forkert?

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2008 af ibibib (Slettet)

|AC|=2·|AM|=6

Svar #2
09. marts 2008 af theghostofyou (Slettet)

Hvordan fandt du frem til det? Og hvad med vinkel c?

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2008 af ibibib (Slettet)

Prøv at læse opgaven igen.

Svar #4
09. marts 2008 af theghostofyou (Slettet)

Jeg kom til at skrive at siden |BC| var 4, men det er siden |BM| der er 4.

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. marts 2008 af ibibib (Slettet)

Beregn vinkel M1 i trekant ABM.
Vinkel M2 i trekant AMC er da M2=180-M1.

Svar #6
09. marts 2008 af theghostofyou (Slettet)

Men så kommer det jo stadig ikke til at passe, fordi M1 bliver 48,18.. grader ligesom B1, og vinkel M2 bliver 131,81.. grader.. Derved bliver vinkel c jo stadig 0 grader?

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. marts 2008 af Isomorphician

http://peecee.dk/upload/view/102636

Nu har du så alle tre sider i trekanten. Brug sinus- eller cosinusrelationerne til at finde de resterende vinkler.

Skriv et svar til: Beregn trekantens vinkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.