Matematik
To variabler
09. marts 2008 af
Arvin (Slettet)
Til en åben vogn (intet låg) skal dimensionerne findes.
Bredden er sat til 0,8 meter og længden og højden er variabler. Rumfanget skal være 1,25 m^3.
Dette giver:
a * b = 1,5625m^2
Hvor 0,8 er divideret på begge sider. Tilbage er a (længden) og b (højden) som skal bestemmes.
Ydermere skal overflade-arealerne være så mindst som muligt, men stadig passe til rumfanget.
Tja, det er her jeg er ligesom stuck.
Bredden er sat til 0,8 meter og længden og højden er variabler. Rumfanget skal være 1,25 m^3.
Dette giver:
a * b = 1,5625m^2
Hvor 0,8 er divideret på begge sider. Tilbage er a (længden) og b (højden) som skal bestemmes.
Ydermere skal overflade-arealerne være så mindst som muligt, men stadig passe til rumfanget.
Tja, det er her jeg er ligesom stuck.
Svar #1
09. marts 2008 af dnadan (Slettet)
Overvej, hvorledes overflade arealet findes af en sådan kasse.
Når dette er gjort isoleres en af de variable i:
V=h*l*b (hvor b=0,8m, og V=1,25m^3)
Indsæt herefter dette i O, hvorefter der optimeres:
1. Find O'
2. Løs ligningen O'=0 hvor din variabel er større end 0.
3. Vis herefter, at der er tale om et maksimum.
Når dette er gjort isoleres en af de variable i:
V=h*l*b (hvor b=0,8m, og V=1,25m^3)
Indsæt herefter dette i O, hvorefter der optimeres:
1. Find O'
2. Løs ligningen O'=0 hvor din variabel er større end 0.
3. Vis herefter, at der er tale om et maksimum.
Skriv et svar til: To variabler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
