Matematik

rektangel

09. marts 2008 af do-zap (Slettet)
i et rektangel er den ene side 3 gange så lang som den anden side. bestem længden af diagonalen udtrykt ved den korteste side.

jeg kan ikke finde ud af hvordan jeg skal regne den ud?

tak på forhånd!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2008 af Isomorphician

sæt den korteste side lig x, og udregn længden af diagonalen ud fra det

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. marts 2008 af dnadan (Slettet)

kald den korte side for x.

dvs.
den korte side = x
den lange side = 3x

Indsæt i a^2+b^2=c^2
og isoler diagonalen(c)

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2008 af Da-ted (Slettet)

Du kalder den korte side x og den lange side i rektanglet for 3x. Du ved da at det gælder i en retvinklet trekant at a^2 + b^2 = c^2 hvor a = x^2 og b = (3x)^2

Svar #4
09. marts 2008 af do-zap (Slettet)

mange tak!!!

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. marts 2008 af dnadan (Slettet)

#3 Ikke helt korrekt.
a^2=x^2 og b^2=(3x)^2

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. marts 2008 af Da-ted (Slettet)

#5
Bah, det jeg mente..synes også det kan ses ud af sammenhængen, men tak for rettelsen anyways... :)

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. marts 2008 af dnadan (Slettet)

#6 Det kan man som sådan også, men det kan også forvirre spørgeren, derfor rettelsen :-)

Skriv et svar til: rektangel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.