Matematik
Efterlysning af den nemmeste udregningsmåde for division.
09. marts 2008 af
2000milo (Slettet)
Hej Alle:D
Mit spørgsmål (eller råb om hjælp) til jer handler om den nemmeste måde at dividere på. Jeg har efter flere forsøg prøvet at lære mig selv det, men det har desværre aldrig været med succes. Derfor vil jeg please bede jer om en forklaring på hvordan man dividere, division med decimaltal(eksempel: 147,7 divideret med 169,9)
På forhånd tak:)
2000milo
Mit spørgsmål (eller råb om hjælp) til jer handler om den nemmeste måde at dividere på. Jeg har efter flere forsøg prøvet at lære mig selv det, men det har desværre aldrig været med succes. Derfor vil jeg please bede jer om en forklaring på hvordan man dividere, division med decimaltal(eksempel: 147,7 divideret med 169,9)
På forhånd tak:)
2000milo
Svar #1
10. marts 2008 af tal-pædagog (Slettet)
Hele antal af 169,9
147,7:169,9
169,9 går 0 hele gange op i 147,7
vi har en rest på 147,7
resultatet af divisionen er foreløbig 0
Tiendedele:
Resten på 147,7 skal deles med 169,9/10, dvs. 147,7:16,99
I stedet ser vi på 1477:169,9
169,9 går 8 gange op i 1477, idet 8*169,9=1359,2
vi har en rest på 117,8 men da tallene er ganget med 10 er resten reelt kun 11,78 nu
vi lægger 8/10 eller 0,8 til resultatet af divisionen
vi har 147,7:169,9=0,8 og en rest på 11,78
100-dele:
Resten på 11,78 skal deles med 169,9/100, dvs. 11,78:1,699
I stedet ser vi på 1178:169,9
6*169,9=1019,4 og vi får en rest på 158,6 - men resten er reelt 100 gange mindre, dvs. 1,586
vi lægger 6/100 dvs. 0,06 til resultatet af divisionen
vi har nu 147,7:169,9=0,86 og en rest på 1,586
Fortsættelse og metode til opstilling følger...
147,7:169,9
169,9 går 0 hele gange op i 147,7
vi har en rest på 147,7
resultatet af divisionen er foreløbig 0
Tiendedele:
Resten på 147,7 skal deles med 169,9/10, dvs. 147,7:16,99
I stedet ser vi på 1477:169,9
169,9 går 8 gange op i 1477, idet 8*169,9=1359,2
vi har en rest på 117,8 men da tallene er ganget med 10 er resten reelt kun 11,78 nu
vi lægger 8/10 eller 0,8 til resultatet af divisionen
vi har 147,7:169,9=0,8 og en rest på 11,78
100-dele:
Resten på 11,78 skal deles med 169,9/100, dvs. 11,78:1,699
I stedet ser vi på 1178:169,9
6*169,9=1019,4 og vi får en rest på 158,6 - men resten er reelt 100 gange mindre, dvs. 1,586
vi lægger 6/100 dvs. 0,06 til resultatet af divisionen
vi har nu 147,7:169,9=0,86 og en rest på 1,586
Fortsættelse og metode til opstilling følger...
Skriv et svar til: Efterlysning af den nemmeste udregningsmåde for division.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
