Matematik
excel lommeregner
09. marts 2008 af
Olviro (Slettet)
Hej
har lidt problemer for når jeg bruger mine data i excel til at lave en ekspontiel tendens linje giver den mig forskriften 77,69e-4E-0x
og på lommeregneren 81*0,9995^x
en ekspontiel forskrift er jo a*b^x
jeg laver det i excel så ville gerne have lidt hjælp til at forstå det her 77,69e-4E-0x
har lidt problemer for når jeg bruger mine data i excel til at lave en ekspontiel tendens linje giver den mig forskriften 77,69e-4E-0x
og på lommeregneren 81*0,9995^x
en ekspontiel forskrift er jo a*b^x
jeg laver det i excel så ville gerne have lidt hjælp til at forstå det her 77,69e-4E-0x
Svar #1
10. marts 2008 af dnadan (Slettet)
jeg tvivler stærkt på, at der vitterligt står (-0x), thi x da forsvinder.
Svar #2
10. marts 2008 af Mikkat (Slettet)
Det Excel skriver er nok Y = 77,69*e^(-4*10^(-4)*x) eller?
det betyder Y = 77,69*e^(-0,0004*x)
For at finde a, skal du sige
Y = 77,69*(e^(-0,0004))^x , så a=e^(-0,0004)=0,9996, så der er nok nogle decimaler, du mnagler at skrive
det betyder Y = 77,69*e^(-0,0004*x)
For at finde a, skal du sige
Y = 77,69*(e^(-0,0004))^x , så a=e^(-0,0004)=0,9996, så der er nok nogle decimaler, du mnagler at skrive
Svar #3
11. marts 2008 af dnadan (Slettet)
En eksponentiel aftagende funktion kan også være:
f(t)=c*e^(-kt), hvorfor en omskrivning ikke er nødvendig.
f(t)=c*e^(-kt), hvorfor en omskrivning ikke er nødvendig.
Skriv et svar til: excel lommeregner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
