Matematik
integralregning - den absolutte værdi?
11. marts 2008 af
sejestephh (Slettet)
Hej :)
Jeg er ved at skrive studieretningsopgave, og jeg skal forklare noget om, hvordan man kan bruge integralregning til at beregne antal af henfald i et bestemt tidsrum udra en forskrift for aktiviteten.
I min bog står der, at:
Henfaldshastigheden er : N'(t) = -k*N(t)
Den absolutte henfaldshastighed kaldes aktivitet og betegnes med A(t): A(t)=k*N(t)
Men hvor bliver det negative k af? hvorfor er det pludselig positivt? Og hvad betyder "den absolutte værdi"?
Håber virkelig i kan hjælpe mig, det ville være så dejligt.
på forhånd tak :)
Jeg er ved at skrive studieretningsopgave, og jeg skal forklare noget om, hvordan man kan bruge integralregning til at beregne antal af henfald i et bestemt tidsrum udra en forskrift for aktiviteten.
I min bog står der, at:
Henfaldshastigheden er : N'(t) = -k*N(t)
Den absolutte henfaldshastighed kaldes aktivitet og betegnes med A(t): A(t)=k*N(t)
Men hvor bliver det negative k af? hvorfor er det pludselig positivt? Og hvad betyder "den absolutte værdi"?
Håber virkelig i kan hjælpe mig, det ville være så dejligt.
på forhånd tak :)
Svar #1
11. marts 2008 af mathon
"den absolutte værdi" = den numeriske værdi (|x|)
aktiviteten er
defineret som
A(t) = -(dN/dt) = |dN/dt| = - N'(t) = -(-k*N(t)) = k*N(t)
NETOP
for at få en positiv værdi for A(t)
aktiviteten er
defineret som
A(t) = -(dN/dt) = |dN/dt| = - N'(t) = -(-k*N(t)) = k*N(t)
NETOP
for at få en positiv værdi for A(t)
Svar #2
11. marts 2008 af sejestephh (Slettet)
ja okay, jeg tror faktisk jeg forstår det nogenlunde nu så :)
mange tak!
Men der er en ting til, jeg er lidt i tvivl om.
Vi ved at: A(t) = - N'(t)
Fordi, hvis man kender forskriften for A, og gerne vil vide antallet af henfald N i et bestemt tidsrum, så kan man finde det ved at integrere A, ikke?
Betyder det så ikke noget, at der er det der minustegn?
mange tak!
Men der er en ting til, jeg er lidt i tvivl om.
Vi ved at: A(t) = - N'(t)
Fordi, hvis man kender forskriften for A, og gerne vil vide antallet af henfald N i et bestemt tidsrum, så kan man finde det ved at integrere A, ikke?
Betyder det så ikke noget, at der er det der minustegn?
Skriv et svar til: integralregning - den absolutte værdi?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
