Matematik
Int/diff uden hjælpemidler
11. marts 2008 af
mathjælp (Slettet)
Tabellen viser nogle funktionsværdier for funktionerne f, g og h.
f(x) g(x) h(x)
x
-2 18 -42 60
-1 -2 -5 18
0 -2 2 0
1 0 3 6
2 10 22 36
Det oplyses, at f er stamfunktion til g, og at g er stamfunktion til h.
a) Bestem tallet
2
? g ( x) dx ,
-1
og bestem en ligning for tangenten til grafen for g i punktet P(1, g(1)).
f(x) g(x) h(x)
x
-2 18 -42 60
-1 -2 -5 18
0 -2 2 0
1 0 3 6
2 10 22 36
Det oplyses, at f er stamfunktion til g, og at g er stamfunktion til h.
a) Bestem tallet
2
? g ( x) dx ,
-1
og bestem en ligning for tangenten til grafen for g i punktet P(1, g(1)).
Svar #1
11. marts 2008 af mathjælp (Slettet)
Hovsa, det gik da helt galt. Prøver lige igen. Flg. opgave skal løses uden hjælpemidler: http://peecee.dk/upload/view/103130
Hvis jeg skal bestemmes tallet, er det så bare 18 - 36 = -18?
Og hvis jeg skal bestemme en ligning for tangenten, skal jeg lave linæer regression med x = 1 og x=0/x=-1 for f(x)?
Hvis jeg skal bestemmes tallet, er det så bare 18 - 36 = -18?
Og hvis jeg skal bestemme en ligning for tangenten, skal jeg lave linæer regression med x = 1 og x=0/x=-1 for f(x)?
Svar #2
11. marts 2008 af Mikkat (Slettet)
Integralet af g(x) fra -1 til 2 er jo G(2)-G(-1), hvor G er en stamfunktion til g og iflg tabellen er det f, der er en stamfunktion til g. f's værdier kan du aflæse i tabellen
Tangentligningen bestemmes ved at indsætte i formlen y = g(x0)+g'(x0)*(x-x0). g(x0) aflæses i tabellen. g'(x0) aflæses i tabellen idet g' = h
Tangentligningen bestemmes ved at indsætte i formlen y = g(x0)+g'(x0)*(x-x0). g(x0) aflæses i tabellen. g'(x0) aflæses i tabellen idet g' = h
Skriv et svar til: Int/diff uden hjælpemidler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
