Fysik

fart

11. marts 2008 af Olviro (Slettet)
Hvor lang tid går der inden farten er nede på 60 km/t

den kører 90 km/t derefter kører den 30 m inden den holder stille

a = -10,4 m/s2

er helt blank
nogen der kan fortælle mig hvilken formel jeg skal bruge..

facit listen siger 33 sek

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Benyt formlerne for konstant acceleration...

Svar #2
11. marts 2008 af Olviro (Slettet)

kan du ikke prøve at gøre det for mig for jeg få et resultat der hedder
0,8 ?

kan du ikke prøve at løse den eller skrive linningen op

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. marts 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Det kan ikke passe, at den skal være 33 sekunder om at bremse ned fra 90km/h til 60km/h, når den deaccelererer med 10,4m/s². Der er noget galt i dine oplysninger.

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. marts 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Jeg benytter:

v(t)=v_0+at <=> t=(v(t)-v_0)/a <=> t=(16,67m/s-25m/s)/-10,4m/s² <=> t=0,8s

Svar #5
11. marts 2008 af Olviro (Slettet)

Hmm ok det var også det jeg fik den til..
Så det må blive det.. facit listen må værer forkert..
Tak for hjælpen !

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. marts 2008 af mathon

2as = v^2 - vo^2, hvoraf

a = (0-(25 m/s)^2)/(2*30 m) = -(125/12)m/s^2 (= -10,4167 m/s^2)

a = (v-vo)/t, hvoraf til beregning af nedbremsningstiden fra 90 km/t --> 60 km/t

t = (v-vo)/a = [((60/3,6)-25)m/s]/(-(125/12)m/s^2) = 0,8 s

Skriv et svar til: fart

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.