Matematik

Planens skæringspunkt med koordinatakserne

11. marts 2008 af snøvs123 (Slettet)
Har en plan med parameterfremstillingen:

x = 4-3s-2t
y = 1-2s+t
z = 2-2s+13t

og skal så finde ud af hvor planen skærer de 3 koordinatakser. Nogen der kan give et hint?

Svar #1
11. marts 2008 af snøvs123 (Slettet)

har forresten os en ligning for planen

-34(x-4)+23(y+1)-7(z+6) = 0

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. marts 2008 af mathon

x-aksens punkter har formen (x,0,0)
dvs.
-2s + t = -1
-2s + 13t = -2 dvs.
s = (11/24) og t = -(1/12)
x er således
x = 4-3s-2t = 4-3(11/24)-2(-(1/12)) = 67/24

på tilsvarende måde beregner du skæring med y- og z-aksen

Svar #3
11. marts 2008 af snøvs123 (Slettet)

tak for dit hurtige svar, altid rart med lidt hjælp

Skriv et svar til: Planens skæringspunkt med koordinatakserne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.