Matematik
Bereng spidse vinkel mellem linierne
12. marts 2008 af
martinonline (Slettet)
Vi har disse to ligninger og skan finde den spidse vinkel, vi er dog i tvivl om hvordan vi gør.
3y-4x+2=5
4x-3y-4=3x
Håber der er nogle der kan hjælpe.
På forhånd tak. :)
3y-4x+2=5
4x-3y-4=3x
Håber der er nogle der kan hjælpe.
På forhånd tak. :)
Svar #1
12. marts 2008 af mathon
3y-4x+2=5
4x-3y-4=3x eller
l: (-4)x + 3y = 3
m: x + (-3)y = 4
alment gælder,
når
l: a1x + b1y = c1
m: a2x + b2y = c2
kan den spidse vinkel, V, mellem l og m
beregnes
af
tan(V) = |(a1*b2-a2*b1)/(a1*a2+b1*b2)|
4x-3y-4=3x eller
l: (-4)x + 3y = 3
m: x + (-3)y = 4
alment gælder,
når
l: a1x + b1y = c1
m: a2x + b2y = c2
kan den spidse vinkel, V, mellem l og m
beregnes
af
tan(V) = |(a1*b2-a2*b1)/(a1*a2+b1*b2)|
Svar #2
12. marts 2008 af martinonline (Slettet)
Mange tak for svaret.
Jeg tror det løste mit problem, graderne ser i hvert fald meget rigtige ud ;)
Jeg tror det løste mit problem, graderne ser i hvert fald meget rigtige ud ;)
Skriv et svar til: Bereng spidse vinkel mellem linierne
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
