Kemi

Organiske kemi, strukturformler

12. marts 2008 af diemauerdk (Slettet)
Hejsa jeg er lige blevet introduceret til emnet: "organisk kemi" i klassen og jeg sidder med en opgave, som jeg ikke lige kan gennemskue. Den lyder som følgende:

En alkadien(ved ikke engang hvad det er) indeholder to dobbeltbindinger. Skriv strukturformlen for 1,3-butadien og 1,4 pentadien.

Jeg er godt klar over at endelsen -en siger noget om en dobbeltbinding og at butadien er noget med 4 og pentadien er noget med 5. Håber en eller anden kan hjælpe :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2008 af mathon

1,3-butadien: CH2=CH-CH=CH2

1,4 pentadien: CH2=CH-CH2-CH=CH2

Skriv et svar til: Organiske kemi, strukturformler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.