Matematik

Newtons afkølningslov, differentialregning

12. marts 2008 af TAGess (Slettet)
ligningen dT/dt=-k*(T-Tomg) skal omskrives til ligningen (f(t)-Tomg)'=-k*(f(t)-Tomg)
kan ikke rigtig se hvordan man kommer fra det ene til det andet xD

håber nogle kan hjælpe!

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2008 af peter lind

omskriv til

(T-Tomg)^(-1)*d(T-Tomg) = -k*dt og integrer.

Svar #2
12. marts 2008 af TAGess (Slettet)

jeg kan ikke integrere.. der må da være måde så man kan differentiere?

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2008 af peter lind

Beklager men enhver metode til løsning af en differentialligning kræver integration.

Svar #4
12. marts 2008 af TAGess (Slettet)

det er fair nok, jeg har fundet ud af det, men 1000 tak for hjælpen alligevel (:

Skriv et svar til: Newtons afkølningslov, differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.