Matematik

Eksponentielt aftagende funktion?

12. marts 2008 af 1234567ii (Slettet)
Hej.

Jeg har en funktion som er givet ved:

f(x) = 103.91e-0.0516x

Hvad er tidskonstanten i denne funktion og hvordan finder jeg halveringskonstanten?

Jeg ved at T½=log(½)/log(a)

Men hvad er log til a her?

På forhånd tak.


Svar #1
12. marts 2008 af 1234567ii (Slettet)

f(x) = 103.91e^-0.0516x

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. marts 2008 af The Master (Slettet)

Det ændrer ikke permutationens invers.
Løsningen er her i orninær kodeform:
http://www.youtube.com/watch?v=a20jewn6J2o&feature=related

Svar #3
12. marts 2008 af 1234567ii (Slettet)

haha nerdo :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. marts 2008 af The Master (Slettet)

#3 hvad?

Svar #5
12. marts 2008 af 1234567ii (Slettet)

Gad jeg poste noget nørdet fra Youtube, der slet ikke har noget med mit spørgsmål at gøre.

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. marts 2008 af The Master (Slettet)

#5 Gud myrder dig i en tidlig alder.

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. marts 2008 af Plooki (Slettet)

Tjek bare din bog, for du kan trække det direkte ud af den.!

Brugbart svar (0)

Svar #8
13. marts 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/97785

Brugbart svar (0)

Svar #9
13. marts 2008 af LiGoMo (Slettet)

f(x) = 103.91e^(-0.0516x)
er af formen
f(x) = b*a^kx

dvs a=e

hvis du bruger ln i stedet for log får du
ln (e) = 1
ln (a) er altså 1

Brugbart svar (0)

Svar #10
14. marts 2008 af mathon

f(x) = 103.91*e^(-0.0516x) = 103.91*(e^(-0.0516))^x
er af formen
f(x) = b*a^kx, da

a = e^(-0.0516) = 0,949709
altså

f(x) = 103.91*e^(-0.0516x) = 103.91*0,949709^x

Skriv et svar til: Eksponentielt aftagende funktion?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.