Matematik
Opg 1023 voksende funktion og værdi for b
13. marts 2008 af
Djans (Slettet)
Jeg har problemer med opgave 1023 i dette link:
www.emu.dk/gym/fag/ma/faglige_forening/bogsalg/STX_A_vejl_eks_opg.pdf
Umidedlbart ville jeg sige, at man skulle differentiere funktionen og derefter sætte den lig 0, men b'et gør at jeg ikke kan få det til at lade sig gøre.
PFT
www.emu.dk/gym/fag/ma/faglige_forening/bogsalg/STX_A_vejl_eks_opg.pdf
Umidedlbart ville jeg sige, at man skulle differentiere funktionen og derefter sætte den lig 0, men b'et gør at jeg ikke kan få det til at lade sig gøre.
PFT
Svar #1
14. marts 2008 af Michaelosm (Slettet)
Du skal differentiere funktionen og finde de værdier af b, hvor den andengradsligning der fremkommer er positiv. b er bare en konstant, så når du differentierer får du
f'(x)=3x^2+2bx+3
Hvis f(x) skal væreDa voksende skal f'(x)>0 for alle x. Dvs den må ikke have nogen rødder. Dvs. d<0. Og b skal så også være positiv for at du får den parabel der ligger over x-aksen. Du kan godt lave en funktion uden rødder selvom b er negativ, men så får du et f(x) der er aftagende.
f'(x)=3x^2+2bx+3
Hvis f(x) skal væreDa voksende skal f'(x)>0 for alle x. Dvs den må ikke have nogen rødder. Dvs. d<0. Og b skal så også være positiv for at du får den parabel der ligger over x-aksen. Du kan godt lave en funktion uden rødder selvom b er negativ, men så får du et f(x) der er aftagende.
Svar #2
14. marts 2008 af Djans (Slettet)
Dvs. Jeg sk sætte den lig 0 og løse den ligesom en almindelig andengradsligning. Skal b, så ignores eller hvordan med det?
Svar #3
15. marts 2008 af Michaelosm (Slettet)
Det var også noget vrøvl jeg skrev først. Undskyld. b behøver ikke at være positiv. Men du skal stadigvæk løse d-3. Da f'(x) er hældningskoefficienten for f(x) og den er positiv for alle x, er f(x) en voksende funktion uanset hvad x er, når b>-3.
Du kan evt . tjekke dette ved at tegne en graf for f'(x) hvor du sætter b=-3. Så ser du at grafen har 1 rod. Så hvis b>-3 har grafen ingen rødder.
Du kan evt . tjekke dette ved at tegne en graf for f'(x) hvor du sætter b=-3. Så ser du at grafen har 1 rod. Så hvis b>-3 har grafen ingen rødder.
Skriv et svar til: Opg 1023 voksende funktion og værdi for b
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
