Matematik

få spørgsmål

14. marts 2008 af strangers
Hejsa

Vi har linjerne

f(x) = 1/3x+2/3
g(x) = 0,0833x+ 1,34

__________

Beregn et gradtal for den spidse vinkel mellem disse to linjer

Jeg har gjort således at jeg først har taget tangens til hældningskoefficienterne og trukket dem fra 180 grader. Men jeg får en stump vinkel og ikke en spids:s
________________

2)

f(x) = 2x^2 - 3x-2

Punkterne A og B lægger på parablen og har førstekoordinat hhv. xA=0 og xB = 2

Bestem en ligning for parabeltangenten i A og for parabeltangenten i B!

Jeg har gjort følgende:

f'(x) = 4x-3

Hældningen til tangenten i punktet A : 4*0-3= -3
Hældningen til tangenten i punktet B: (4*2)-3= 5

Jeg ved dog ikke hvordan jeg skal finde b-værdien?

P.S er andenakse en y-akse eller x-akse?

På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2008 af badooo (Slettet)

1)
Tag den inverse tangens til begge hældninger og læg dem sammen :)

2)
Du har gjort det rigtigt.. Du mangler bare lige at finde dine røringspunkters koordinater, for at kunne beregne b. Du har røringspunkternes x-værdier, så beregn y-værdierne, ved at indsætte i f(x).

Når du har et punkt og en hældning, kan du beregne tangentens ligning :)




Brugbart svar (0)

Svar #2
14. marts 2008 af badooo (Slettet)

Forresten, andenaksen er y-aksen.

Svar #3
14. marts 2008 af strangers

Til 1'eren:

Skal jeg ikke trække dem fra 180 grader?

2'eren:

Hvilke y-værdier skal jeg lægge ind:S

HEhe

Maaaange tak:)

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. marts 2008 af badooo (Slettet)

1)
Jeg må indrømme, at det er helt væk fra mit hoved lige netop dét emne :p.. Jeg sidder med min matematikbog og prøver at regne det ud.. Den siger, at du finder den ene vinkel, ved at gøre som jeg siger i #1 (i dit tilfælde den spidse), og at du finder den stumpe ved at trække den spidse vinkel fra 180 grader.. Det skulle gerne passe.

2)
Du har en forskrift og får en x-værdi. Hvis du indsætter den x-værdi istedet for x i din forskrift, får du en tilhørende y-værdi.. Dvs. du så har et punkt.
Når du har et punkt og en hældning, kan du beregne linjens ligning.

Svar #5
14. marts 2008 af strangers

1)

Nåååååå, så jeg skal bare lægge mine to små vinkler sammen og trække fra 180 grader. Dernæst trækker jeg denne stumpe vinkel fra 180?

2)

Hvilken forskrift skal x-værdierne indsættes i? tangenthældningen?

:)

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. marts 2008 af badooo (Slettet)

1)
Det lyder rigtigt, men jeg tør ikke garantere for det.. Det ligger for langt væk, og jeg kan ikke lige tænke mig til det (selvom jeg burde kunne :S)

2)
Forskriften for f, dvs. 2x^2 - 3x-2

Skriv et svar til: få spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.