Matematik

lineær - eksponentiel ??

19. marts 2008 af Hejhejhhx (Slettet)

Hvad er forskellen på tilvæksten for en lineær og en eksponentiel funktion?

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2008 af Isomorphician

Lineær: tilvæksten er konstant for alle værdier af x
Eksponentiel: Tilvæksten er voksende (eller aftagende) for stigende værdier af x

Svar #2
19. marts 2008 af Hejhejhhx (Slettet)


??

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2008 af mathon

#1 i detaljenotation:

lineær funktion:
y = f(x) = ax+b

tilvæksten dy/dx = a, dvs. konstant for alle x



eksponentiel funktion:
y = f(x) = b*a^x

tilvæksten dy/dx = b*ln(a)*a^x = ln(a)*y eller
kort
y' = ln(a)*y

voksende for a>1
aftagende for 0<a<1

Svar #4
19. marts 2008 af Hejhejhhx (Slettet)



Okay tak :)

Skriv et svar til: lineær - eksponentiel ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.