Matematik

finde parablens forskrift udfra toppunkt og nulpunkter

21. marts 2008 af gladiators-rb (Slettet)
Hej ska lave en opgave hvor jeg skal finde en parabels forskrift ud fra toppunkt og de to nulpunkter?
jeg ved der er en formel for det? men kan ikke finde den?

Toppunkt (0,80)
Nulpunkter: (-200,0) & (200;0)

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2008 af Sherwood (Slettet)

f(x)=ax^2+bx+c

Opskriv 3 ligninger af denne form. Punkterne placeres følgeligt som x og y i ligningerne. Herefter løser du tre ligninger med tre ubekendte.

Ellers kan du benytte dig af stats/list editor på din lommeregner.

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. marts 2008 af dnadan (Slettet)

Hurtigere:
f(x)=a(x-r1)(x-r2) indsæt nu dine to nulpunkter og dit andet punkt, isolér a. Når dette er gjort indsæt dine nulpunkter og den fundne a-værdi, hvormed forskriften er kendt(at gange den ud er ikke nødvendigt)

Svar #3
21. marts 2008 af gladiators-rb (Slettet)

forstår ikke helt hvordan det skal bruges, hvordan talene indsættes?

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. marts 2008 af dnadan (Slettet)

f(x)=a(x-r1)(x-r2)
Toppunkt (0,80)
Nulpunkter: (-200,0) & (200;0) , dvs r1=-200 og r2=200 samt x=0 og f(x)=80

Skriv et svar til: finde parablens forskrift udfra toppunkt og nulpunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.