Matematik

procentregning

24. marts 2008 af qazwsxedcrfv (Slettet)
Hej alle.
Jeg har fået en opgave der lyder:
bestem hvornår de to statervil have lige mange indbyggere, hvis det forudsættes at væksten i de to stater efter år 2000, fortsætter på samme måde som i perioden 1990-2000.
Florida har 15,98 mill. indbyggere i år 2000 med en årlig gns. vækst på 2,13 %, mens New York har 18,98 indbyggere med en vækst på 0,54 %.

Hvordan griber jeg opgaven an? Behøver ikke resultat, bare en fremgangsmåde?
På forhånd tak .

Brugbart svar (1)

Svar #1
24. marts 2008 af Waterhouse (Slettet)

Opstil to funktioner - en, der viser hvor mange indbyggere Florida har til tiden t, en anden der viser hvor mange New York har til tiden t. Sæt så de to forskrifter lig hinanden, og løs for t.

For Florida vil forskriften være f(t)=15,98*(1+0,0213)^t, prøv selv derfra.

Brugbart svar (3)

Svar #2
24. marts 2008 af dnadan (Slettet)

Florda:
f(t)=15,98*1,0213^t for t€N

New York
n(t)=18.98*1.0054^t for t€N

Løs nu ligningen f(t)=n(t)

Svar #3
24. marts 2008 af qazwsxedcrfv (Slettet)

Jeg takker :)

Brugbart svar (3)

Svar #4
18. februar 2010 af knudsen1 (Slettet)

Hvordan vil man lave den på TI??

solve(f(t)=n(t),t) ?? for det giver nemlig noget helt mærkeligt .. :s


Brugbart svar (2)

Svar #5
21. februar 2010 af dnadan (Slettet)

Hvilket mærkeligt resultat får du da ud af det? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #6
28. september 2010 af hij (Slettet)

jeg forstår ikke helt hvordan det er at i løser ligningerne ? hvad er t?


Brugbart svar (1)

Svar #7
29. september 2010 af dnadan (Slettet)

t er antal år efter 2000.


Skriv et svar til: procentregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.