Matematik

Uligheder og en kontinuerlig funktion

31. august 2004 af soren_and (Slettet)
Hey!

Håber i gider hjælpe mig, for jeg er gået lidt kold i min matematik aflevering. Sidder og bikser med to uligheder og en kontinuerlig funktion..
Nogen der kan give et hint (bare et hint..) til hvordan man løser en ulighed, sådn fx:
(x^2-1)

Men værre er en opgave, der lyder at man skal bestemme b så f bliver kontinuert fra højre når:

f(x) = -3x+1 for x
= b for x=-1
= 2x-2 for x>-1

Er f en kontinuert funktion?

Håber nogen gider hjælpe lidt :) På forhånd tak!!

Svar #1
31. august 2004 af soren_and (Slettet)

Der ved sidste opgave, ved den mulige kontinuerlige funktion, mener jeg selvfølgelig at følgende ting gælder for f(x):

-3x+1 for x
b for x=-1
2x-2 for x>-1

Brugbart svar (0)

Svar #2
31. august 2004 af Lurch (Slettet)

1) løs
x^2 - 1 = 2x^4 + 3x^3 - 4x^2 - 3x + 2

lav føgende omskrivning
x^2 - 1 = 2x^4 + 3x^3 - 4x^2 - 3x + 2
x^2 - 1 = (2x^2 - 2)(x^2 - 1) + 3x^3 - 3x
x^2 - 1 = (2x^2 - 2)(x^2 - 1) + 3x(x^2 -1)
0 = 2x^2 + 3x - 2

Når du ved hvor de 2 funktioner skær hinanden, kan du lave fortegns beregninger og dermed vise i hvilke interval ovenstående udtryk gælder

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2004 af Lurch (Slettet)

kan ikke helt huske hvad der præcis menes. når man ser på grænseværdien fra højre elelr venstre. umiddelbart ville ejg tro det bet'd, grænseværdien når fra venstre mod højre i koordinatsystemet?

men f er i hvert fald ikke kontinuert, da
-3(-1)+1 = 4
2(-1) -2 = -4

pnktet b, vil jo aldrig kunne "samle" grafen

Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2004 af Lurch (Slettet)

okay, ved ikke hvad der skete for tastaturet der:)!
kan ikke helt huske hvad der præcis menes, når man ser på grænseværdien fra højre eller venstre. umiddelbart ville jeg tro det betyder: grænseværdien når x går fra venstre mod højre i koordinatsystemet?

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. juni 2011 af The_writer (Slettet)

hej håber der er nogen som har tid og lyst til at forklare hvad kontinuerlig betyder? (når man snakker om funktioner)  :)


Skriv et svar til: Uligheder og en kontinuerlig funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.