Matematik

uden hjælpemidler

26. marts 2008 af 17153 (Slettet)
Hej

Sidder med en opgave uden hjælpemidler´, der volder mig lidt problemer

f(x)=b*a^x

to punkter P(0.8) og Q(3,27)

for at finde a: tredje rod af (27/8).

mit problem er at jeg ikke kan forkorte "tredje rod af (27/8)" nogen som kan hjælpe ?




Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2008 af mathon

(27/8)^(1/3) = (3^3/2^3)^(1/3) = ((3/2)^3)^(1/3) = (3/2)^(3*(1/3)) = (3/2)^1 = (3/2)


Skriv et svar til: uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.