Matematik

Ligninger.

26. marts 2008 af Anything (Slettet)
Hvordan løser man disse, uden hjælp fra lommeregner?

b) |x| = 5
d) |t-5| = 2
e) |q+3| = 0

.. Jeg er slet ikke lige med på hvordan man gør dette?

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2008 af Stenalt (Slettet)

b) x = 5 v x = -5
d) t = 7 v t = 3
e) q -3
Du skal huske at f.eks |-5| = 5

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts 2008 af t00hey (Slettet)

Når der er tale om den absolutte værdi, så skal du bare huske på, at fortegnet er ligegyldigt. Evt. kan du lave 2 ligninger...

b) fortegnet er ligegyldigt, så uanset fortegnet, skal det give 5. Løsningerne er altså 5 og -5. Du kunne også overbevise dig selv om, at det svarer til at løse ligningerne x=5 og x=-5
c) samme forklaring. Løs ligningerne t-5=2 og t-5=-2
e) - || - q+3=0 => q=-3

Svar #3
26. marts 2008 af Anything (Slettet)

Mange tak for jeres hjælp!
Men, når det på sin vis giver sig selv, skal man så opskrive hvordan man har regnet det? For, det giver jo nærmest sig selv?

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. marts 2008 af t00hey (Slettet)

efter min mening nej. Men det er en god idé lige at skrive hvilke tanker, der går bag

Svar #5
26. marts 2008 af Anything (Slettet)

Det er svært at skrive tanker, når det giver sig selv så meget? ;)

Skriv et svar til: Ligninger.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.