Matematik

tier potens (forståelse).. svært akut

26. marts 2008 af Jamie000 (Slettet)
Hej alle..

Har problem.. svært akut.. skal til eksamen i matematik i morgen..

og jeg forstår ikke tierpotens.. der står:

U = 2GV og R = 4MO

(a): Beregn strømstyrken, angiv resultatet med tierpotens
jeg ved at vi finder "I" ved at:

2GV/4MO = 0,5 kA.. har fået afvide at 0,5kA svare til 5*10^(-1).. dog ved jeg ikke hvorfor.. eller hvordan man finder ud af det..

(b): Beregn effekten, angiv resultatet i tierpotens
samme gælder her.. dog kan jeg ikke huske hvordan jeg regner 2GV * 0,5kA ud... virker for mig som et ekstremt stort tal..

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2008 af peter lind

G står for Giga = 10^9 så 2GV=2*10^9V
M står for mega = 10^6 så 4MO = 4*10^6
k står for kilo =10^3 så 0,5kA=0,5*10^3A = 500A

Svar #2
26. marts 2008 af Jamie000 (Slettet)

aaah.. giver da lidt mening.. så f.eks 7GW = 7*10^9W (fordi Giga er i milliarder og vi har 9 0'er.. smart smart :)..

har du lyst til at hjælpe med Opgave B?

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2008 af Michaelosm (Slettet)

I b) får du 2*10^9V*0,5*10^3A = 1*10^12W = 10^12W

10^12 er iøvrigt Tera, men det er ikke så vigtigt. Så du kunne også angive resultatet i 1 TW (T=Tera)

Svar #4
26. marts 2008 af Jamie000 (Slettet)

smart.. mange tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. marts 2010 af jansemand (Slettet)

jeg forstår ikke mine lektier skriv som tal gange tierpotens

A. 93.800

kan nogen hjælpe mig


Skriv et svar til: tier potens (forståelse).. svært akut

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.