Kemi
Blandinger
27. marts 2008 af
sukkertrold-xD (Slettet)
Hejsa, jeg har lidt problemer med disse her opgaver. Håber der er en der kan hjælpe, så jeg selv kan løse opgave 2. :)
Opgave 1
"Fysiologisk saltvand" er en 0,9% (masse%) opløsning af NaCl i vand. Der skal fremstilles 1L, som indeholder præcis 0,900% NaCl. Densiteten af en sådan opløsning er 1,005g/mL.
a) Hvad er massen af 1L opløsning?
b)Hvor meget NaCl skal der afvejes for at lave 1L opløsning?
c)Beskriv, hvordan man kan lave opløsningen?
På forhånd manget tak
Opgave 1
"Fysiologisk saltvand" er en 0,9% (masse%) opløsning af NaCl i vand. Der skal fremstilles 1L, som indeholder præcis 0,900% NaCl. Densiteten af en sådan opløsning er 1,005g/mL.
a) Hvad er massen af 1L opløsning?
b)Hvor meget NaCl skal der afvejes for at lave 1L opløsning?
c)Beskriv, hvordan man kan lave opløsningen?
På forhånd manget tak
Svar #3
27. marts 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)
har måske en formel her, der kan bruges.
masse% dividerede med masse af blandningen * 100%
masse% dividerede med masse af blandningen * 100%
Svar #4
27. marts 2008 af frodo (Slettet)
hvad skal den formel give?
start med a) Den burde ikke være ret svær
start med a) Den burde ikke være ret svær
Svar #6
28. marts 2008 af mathon
a)
m = "fylden" * massefylden ) volumen + densiteten = (1 L)*(1,005 kg/L) = 1,005 kg
b)
m(NaCl) = 0,009*(1,005 kg) = 0,009*(1005 g) = 9,045 g
c)
1) hæld lidt destilleret vand i en 500 mL målekolbe
2) tilsæt 4,5225 g NaCl under magnetomrøring
3) tilsæt destilleret vand op til målemærket
m = "fylden" * massefylden ) volumen + densiteten = (1 L)*(1,005 kg/L) = 1,005 kg
b)
m(NaCl) = 0,009*(1,005 kg) = 0,009*(1005 g) = 9,045 g
c)
1) hæld lidt destilleret vand i en 500 mL målekolbe
2) tilsæt 4,5225 g NaCl under magnetomrøring
3) tilsæt destilleret vand op til målemærket
Skriv et svar til: Blandinger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
