Matematik
Bestemmelse af katetelængde
27. marts 2008 af
qazwsxedcrfv (Slettet)
Hej alle.
Sidder og basker med denne her opgave og synes ikke rigtig at finde frem til noget brugbart.
I en retviklet trekant er den længste katete 3 gange så lang som den korteste katete, og hypotenusen er 3 enheder længere end den korteste katete.
Bestem længden af den korteste katete?
Skal jeg anvende Pythagoras eller noget helt andet i denne her opgave?
På forhånd tak.
Sidder og basker med denne her opgave og synes ikke rigtig at finde frem til noget brugbart.
I en retviklet trekant er den længste katete 3 gange så lang som den korteste katete, og hypotenusen er 3 enheder længere end den korteste katete.
Bestem længden af den korteste katete?
Skal jeg anvende Pythagoras eller noget helt andet i denne her opgave?
På forhånd tak.
Svar #2
27. marts 2008 af qazwsxedcrfv (Slettet)
#1
Takker, men synes bare det bliver underlig resultat?
Har kaldt den korteste katete a mens den længste kaldes b og hypotenusen kaldes c.
Får det så til følgende:
(a+3)^2-(3a)^2 = a^2
a^2+9-9a^2 = a^2
9-8a^2 = a^2
Er resultatet så Kvadratroden af 9-8a^2?
Takker, men synes bare det bliver underlig resultat?
Har kaldt den korteste katete a mens den længste kaldes b og hypotenusen kaldes c.
Får det så til følgende:
(a+3)^2-(3a)^2 = a^2
a^2+9-9a^2 = a^2
9-8a^2 = a^2
Er resultatet så Kvadratroden af 9-8a^2?
Svar #3
27. marts 2008 af Danielras (Slettet)
a^2 + (3a)^2 = (a+3)^2
10a^2 = a^2 + 9 + 6a
9a^2 - 9 - 6a = 0
Løs andengradsligningen.
10a^2 = a^2 + 9 + 6a
9a^2 - 9 - 6a = 0
Løs andengradsligningen.
Skriv et svar til: Bestemmelse af katetelængde
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
