Matematik
Lidt hjelp til noget matematik her og nu
01. september 2004 af
hrskitzo (Slettet)
Hej jeg har lidt problemer med en matematik opgave:
Opgaven:
Om funktionen f(x) = b * x^a oplyses, at f(9) = 189 og f(4) = 42. Tegn grafen for f i et passende koordinatsystem og bestem a og b.
Hvad skal jeg gøre er lidt lost!!
Mvh
/Hrskitzo
Opgaven:
Om funktionen f(x) = b * x^a oplyses, at f(9) = 189 og f(4) = 42. Tegn grafen for f i et passende koordinatsystem og bestem a og b.
Hvad skal jeg gøre er lidt lost!!
Mvh
/Hrskitzo
Svar #1
01. september 2004 af Damon (Slettet)
Da det er en funktion af typen f(x) = b * x^a er det en potensfunktion og skal derfor indtegnes på dobbeltlogaritmisk papir.
a= (log y2 - log y1)/(log x2 - log x1)
f(x) = b * x^a <=> b = f(x)/x^a
a= (log y2 - log y1)/(log x2 - log x1)
f(x) = b * x^a <=> b = f(x)/x^a
Svar #3
01. september 2004 af frodo (Slettet)
punkterne kaldes traditionelt, og logisk P1(x1,y1) P2(x2,y2)
Skriv et svar til: Lidt hjelp til noget matematik her og nu
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
