Matematik
hastighed?
28. marts 2008 af
Michelle21 (Slettet)
Har funktionen: f(x) = 11,3013 * x^0,499523
Funktionen beskriver en tsunamis hastighed afhængig af vanddybden.
Ved en vanddybte på 10 meter vil hastiheden være på 36 km/t, mens der ved en vanddybde på 200 meter vil være en hastihed på 159 km/t. ( tallene a & b ovenfor i funktionen er fundet vha reggeression)
Så lyder opgaven så på at bestemme tsunamibølgens hastighed på 120 meters dybde?
Så skal jeg vil bare sætte de 120 ind på x`s plads??(hvormed jeg får resultatet 123,517 km/t, kan det passe?)
Endvidere skulle man beregne hvor mange procent tsunamibølgens hastighed var større ved positionen P(hvor vanddybden er dobbelt så stor som ved punktet Q)?? Hvordan beregner man lige dette??
Funktionen beskriver en tsunamis hastighed afhængig af vanddybden.
Ved en vanddybte på 10 meter vil hastiheden være på 36 km/t, mens der ved en vanddybde på 200 meter vil være en hastihed på 159 km/t. ( tallene a & b ovenfor i funktionen er fundet vha reggeression)
Så lyder opgaven så på at bestemme tsunamibølgens hastighed på 120 meters dybde?
Så skal jeg vil bare sætte de 120 ind på x`s plads??(hvormed jeg får resultatet 123,517 km/t, kan det passe?)
Endvidere skulle man beregne hvor mange procent tsunamibølgens hastighed var større ved positionen P(hvor vanddybden er dobbelt så stor som ved punktet Q)?? Hvordan beregner man lige dette??
Svar #1
28. marts 2008 af mathon
solve(36=b*10^a and 159=b*200^a,{a,b})
giver
a = 0,495834 and b = 11,493935
haves
y = 11,493935*x^0,495834
idet udgangspunktet for dybdefordoblingen er (xo,yo)
gælder
yo = b*xo^a
y = b*(2*xo)^a = (2^a)*(b*xo^a) = (2^a)*yo, hvoraf
y/yo = 2^a = 2^0,495834 = 1,41014 = 1 + 0,41014 = 100% + 41,014%
hvoraf
y = yo + 41,014% af yo, dvs. 41,014% større
giver
a = 0,495834 and b = 11,493935
haves
y = 11,493935*x^0,495834
idet udgangspunktet for dybdefordoblingen er (xo,yo)
gælder
yo = b*xo^a
y = b*(2*xo)^a = (2^a)*(b*xo^a) = (2^a)*yo, hvoraf
y/yo = 2^a = 2^0,495834 = 1,41014 = 1 + 0,41014 = 100% + 41,014%
hvoraf
y = yo + 41,014% af yo, dvs. 41,014% større
Skriv et svar til: hastighed?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
