Matematik

Tangent`s Ligning?

28. marts 2008 af LavendelDrøm (Slettet)
Skal udfra f(x) = -x^2 + 4x + 2
Bestemme ligningen for tangenten til grafen i punktet (6, -10)

Håber en kan hjælpe mig, har ingen anelse om hvad jeg skal gøre og kan ikke finde et lignende eksempel i min mat bog?

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2008 af mathon

f'(x) = -2x+4

tangentligning i punktet (6, -10)
y - (-10) = f'(6)*(x-6)

Svar #2
28. marts 2008 af LavendelDrøm (Slettet)

Hedder ligningen så bare y -(-10)=f`(6)*(x-6)??

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. marts 2008 af mathon

beregn f'(6) og indsæt i ligningen
og
reducer derefter ligningen til
formen
y = ax + b

Svar #4
28. marts 2008 af LavendelDrøm (Slettet)

Således den kommer til at hedde:

y - (-10) = -8* (x-6)

y = -8 * (x-6) -10 ??? Eller hvad mener du?

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. marts 2008 af mathon

1) gang ind i parentesen og reducer færdigt

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. marts 2008 af mathon

færdigt --> færdig

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. marts 2008 af mathon

får du

y = -8x + 38?

Brugbart svar (0)

Svar #8
28. marts 2008 af Michelle21 (Slettet)

y = -8 x + 48?

Brugbart svar (0)

Svar #9
28. marts 2008 af mathon

y = -8*(x-6)-10

y = -(8*x-8*6)-10

y = -(8*x-48)-10, som med hævet minusparentes
giver
y = -8*x+48-10
og
y = -8*x+38

Svar #10
28. marts 2008 af LavendelDrøm (Slettet)

Hmm nej, men får så tilgengæld y = -8x+48

Svar #11
28. marts 2008 af LavendelDrøm (Slettet)

Argh nu jeg med igen... og tak...:-)

Skriv et svar til: Tangent`s Ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.