Matematik
Parallelle vektorer
29. marts 2008 af
tys-tys (Slettet)
Hej.
Jeg sidder lige og knokler med en matematik aflevering, men kan ikke helt få det til at passe.
Jeg skal bestemme k, så vektor a=(9-k^2)over(3-k) og vektor b=(-1)over(4) er parallelle.
Jeg er med på, at man skal finde krydsproduktet af vektor a og b, og at krydsproduktet skal være en nulvektor. Men hvordan bestemmer jeg k?
På forhånd tak for hjælpen
Jeg sidder lige og knokler med en matematik aflevering, men kan ikke helt få det til at passe.
Jeg skal bestemme k, så vektor a=(9-k^2)over(3-k) og vektor b=(-1)over(4) er parallelle.
Jeg er med på, at man skal finde krydsproduktet af vektor a og b, og at krydsproduktet skal være en nulvektor. Men hvordan bestemmer jeg k?
På forhånd tak for hjælpen
Svar #1
29. marts 2008 af Jerslev (Slettet)
#0: Du skal benytte determinanten. Opstil ligningen for determinanten vha. koordinaterne for vektorerne. Når to vektorer er paralelle er determinanten nul.
Skriv et svar til: Parallelle vektorer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
