Matematik

Ligning.. Hjæælp

06. marts 2003 af SP anonym (Slettet)
Jeg har en ligning der lyder sådan: 1-2*cosx = 0.
Hvordan i alverden løser jeg den ?
Håber nogen vil forklare..


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2003 af Mango Juice (Slettet)

1-2*cos x= 0

<=>

1 = 2cosx

<=>

1/2 = cos x

x = cos^-1(1/2)

hmmm skal den løses i grader eller radianer??

Svar #2
06. marts 2003 af SP anonym (Slettet)

Jeg tror det er i radianer, og der skal være to løsninger. Glemte at skrive at x tilhører [0; 2pi]
Cos^-1(0,5) er rigtig, men hvordan finder jeg den anden ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2003 af Jean

Hvis du omskriver fås at

cos x = - 1 / 2

Dvs. du skal finde de værdier af x hvorom der gælder at cos x = - 1 / 2.

Hvis du kender cos-grafen undrer du dig sikkert over at der ikke kun er en løsning men faktisk uendeligt mange.

Du kan også prøve at tegne en enhedscirkel og så gentage argumentet der (cos er værdien på x-aksen).

Men for at finde en af løsningerne skal du have funktionen arccos eller cos^-1 på din lommeregner og så derefter finde ud af hvilke multiplum af pi der skal lægges til for at få alle løsninger (ved evt. at kigge på enhedscirklen)

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. marts 2003 af Mango Juice (Slettet)

Hvordan får du det til

cos x = - 1 / 2.


Jean?

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. marts 2003 af Jean

Nårh ja så 1 / 2 da :-)

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. marts 2003 af Shantri (Slettet)

får det til 60 og 240 (deg)

Svar #7
06. marts 2003 af SP anonym (Slettet)

Det skal være i radianer... Shantri

Brugbart svar (0)

Svar #8
06. marts 2003 af Mango Juice (Slettet)

Her er det autoriserede svar :-D

cos x = 1/2 <=>

x = 5/3 pi eller x = pi/3

Svar #9
06. marts 2003 af SP anonym (Slettet)

Ja, det er jeg enig i, men hvordan kan man skrive det på en måde så man kan se hvad der er gjort ?

Brugbart svar (0)

Svar #10
06. marts 2003 af Mango Juice (Slettet)

Som Jean anbefaler.

Brugbart svar (0)

Svar #11
06. marts 2003 af Shantri (Slettet)

rad eller deg er da ligemeget...det er bare at omregne...:P

Skriv et svar til: Ligning.. Hjæælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.