Dansk

litterær analyse

29. marts 2008 af Carsten10 (Slettet)
I en littærer analyse arbejder man ofte efter de fire begreber; rum, tid, omverden, jeg. Har denne analysemetode et samlet navn?
Er det kun fortælleren der skal analyseres, hvis der ikke optræder noget 'jeg' i teksten? hvorledes skal de fiktive personer da analyseres?
Håber at I kan finde rundt i de mange spørgsmål :)
Vh Carsten

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2008 af Sherwood (Slettet)

"I en littærer analyse arbejder man ofte efter de fire begreber; rum, tid, omverden, jeg."

Gør man det? Det har jeg da aldrig gjort. Desuden; en litterær analyse af hvad? - en novelle, roman eller et digt måske?

Svar #2
29. marts 2008 af Carsten10 (Slettet)

Sherwood:
Ja det gør man. "tid, rum, omverden og jeg er fire grundlæggende faktorer i vores oplevelser og dermed i vort forhold til tilværelsen som totalitet. En litterær fortolkning, der vil gøre tilfredsstillende rede for værkets holdning, kommer derfor ikke uden om disse faktorer. Eller omvendt: er forhold til disse faktorer præcist beskrevet, er også værkets holdning beskrevet. Alt, hvad der kan siges om holdningen i et værk kan føres tilbage til og forstås ud fra de fire eksistentialer". Jeg tænker specifikt på en litterær analyse af en novelle.

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts 2008 af Sherwood (Slettet)

Hmm. Jeg må gøre det ubevidst så. :-)

Hvor har du fået citatet fra?

Svar #4
29. marts 2008 af Carsten10 (Slettet)

ehm, der må jeg pt blive dig svar skyldig. Citatet stammer fra en af min storebror nørdede universitets bøger, men hvilken en af dem jeg fandt det i kan jeg ikke umiddelbart huske :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. marts 2008 af Sherwood (Slettet)

Nåh, hvis det er universitetsstof er det klart, at jeg ikke har stiftet bekendtskab med det. Du behøver ikke analysere ud fra det. Jeg har aldrig fået under 12 i analyser, og jeg har klaret mig med engang imellem at få lidt inspiration fra forskellige analysemodeller.

Skriv et svar til: litterær analyse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.