Matematik

skæringspkt mellem linje og plan

29. marts 2008 af Nineb (Slettet)
Hey. Er i gang med en mat afl, hvor man skal beregne koordinatsættet til skæringspkt mellem linjen l og planen a

Jeg har lavt det her indtil videre:

plan a: 2x+y-3z-3=0

og linjen til parameterfremstillingen: (-1,1,2) + t (3,1,-1)

I skæringspkt er x=-1+3t y= 1+1t og z= 2-1t

herefter:
2(-1+3t)+1(1+1t)-3(2-1t)-3=0
-2+6t-1+1t-6+3t-3=0
tror jeg har lavt en/nogle fejl, fordi mit t bliver et svært tal at regne med, i det at opg er u. hjælpemidler!

nogen der kan hjælpe?




Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2008 af dnadan (Slettet)

Det ser korrekt ud. Reducer nu og løs første gradsligningen.

Svar #2
29. marts 2008 af Nineb (Slettet)

Jeg tror jeg laver en fejl i næste linje så

når jeg reducere får jeg: 10t-12=0 t= 10t/-12 t= -5/6 men det er jo uden hjælpemidler, så er det lidt svært at finde koordinatsættet når t er et kommatal

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts 2008 af dnadan (Slettet)

2(-1+3t)+1(1+1t)-3(2-1t)-3=0
<=>
-2+6t+1+t-6+3t-3=0
<=>
10t-10=0
<=>
10t=10
<=>
t=10/10=1

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. marts 2008 af trinetrunten (Slettet)

du er på rette vej - du skal bare regne videre, så du får en værdi for t - (jeg får t=1)

denne værdi indsætter du så i parameterfremstillingen og får således koordinaterne til det ønskede skæringspunkt

Svar #5
29. marts 2008 af Nineb (Slettet)

okay mange tak..jeg kan godt se det nu.

Skriv et svar til: skæringspkt mellem linje og plan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.