Matematik
vektorer- beregning af koordinatsæt
29. marts 2008 af
Nineb (Slettet)
Hey.
Har den her opgave:
I et koordinatsystem er givet to punkter A og B. Punktet A har koordinatsættet (2,-1) og AB (der er en pil over AB)=(3,7) (hvor 3 er øverst og 7 nederst).
a) Beregn koordinatsættet til punktet B
Har ik lige nogen ide, udover at jeg skal finde en længde af en vektor.
Har den her opgave:
I et koordinatsystem er givet to punkter A og B. Punktet A har koordinatsættet (2,-1) og AB (der er en pil over AB)=(3,7) (hvor 3 er øverst og 7 nederst).
a) Beregn koordinatsættet til punktet B
Har ik lige nogen ide, udover at jeg skal finde en længde af en vektor.
Svar #1
29. marts 2008 af ibibib (Slettet)
Lav en tegning. Afsæt punktet A og afsæt vektor AB med udgangspunkt i A.
Svar #2
29. marts 2008 af mathon
vektor_AB = vektor_OB - vektor_OA, hvoraf
vektor_OB = vektor_AB + vektor_OA
og benyt: "Et punkt har samme koordinater som sin stedvektor"
vektor_OB = vektor_AB + vektor_OA
og benyt: "Et punkt har samme koordinater som sin stedvektor"
Svar #3
29. marts 2008 af Nineb (Slettet)
kan man evt bruge indskudssætningen?
sad jeg lige at kiggede på, for det der i har skrevet ovenfor, giver ik så meget mening for mig. Kun hvis der var nogle tal i det, så kunne det være..
sad jeg lige at kiggede på, for det der i har skrevet ovenfor, giver ik så meget mening for mig. Kun hvis der var nogle tal i det, så kunne det være..
Skriv et svar til: vektorer- beregning af koordinatsæt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
