Matematik

bestem en ligning for en kugle

29. marts 2008 af Nineb (Slettet)
Opgaven lyder således:

En plan er givet ved ligningen: x+2y-2z-2=0

a)Bestem en ligning for den kugle, som har centrum i punktet C (-1,7,-2) og har som tangentplan

tænkte på bare at bruge kuglens ligning, men mangler radius r?

og det sidste i ligningen -2 passer heller ik ind i kuglens ligning.

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2008 af y06svale (Slettet)

Du kan finde radius vha. formlen for afstand mellem punkt og plan, og -2 passer fint nok i cirklensligning, du skal bare have modsat fortegn... god fornøjelse;)

Svar #2
29. marts 2008 af Nineb (Slettet)

Altså:

dist(C,a)= -1+(2*7)+(2*(-2))-2/kvadratroden af 1^2+2^2+(-2)^2=7/3

r=7/3

hva skal jeg så?

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts 2008 af dnadan (Slettet)

Så har du et punkt og radius, hvormed kuglens ligning kan opskrives.
(har ikke regnet efter om din radius er korrekt)

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. marts 2008 af mathon

ja
kuglens ligning
er jo med centrum C(a,b,c)

(x-a)^2 + (y-b)^2 + (z-c)^2 = r^2 ....

Skriv et svar til: bestem en ligning for en kugle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.