Matematik

Eksponentiel vækst

30. marts 2008 af Skole-freak (Slettet)
Hej.

Jeg har fået denne opgave:

Prisen på en bestemt vare vokser eksponentielt og fordobles på 10 år.
Beregn den gennemsnitlige procentvise stigning pr. år.?

Facit = 7,2 %

Hvordan udregnes denne?

Altså mit bud ville være at jeg siger Ko*(1+r) ?
Men hvad gør jeg når jeg ikke har det oprindelige beløb?

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2008 af dnadan (Slettet)

fordobles:
t2=ln(2)/ln(1+r)
isoler her r.

Svar #2
30. marts 2008 af Skole-freak (Slettet)

Men hvad nu hvis jeg ikke har facit som oplysning?
Det står bag i bogen.

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2008 af dnadan (Slettet)

Det har jeg heller ikke brugt. Dermed skal du beregne det således.

Svar #4
30. marts 2008 af Skole-freak (Slettet)

Så den hedder:

t2 = ln(2)/ln1 / ln(1+r)/ln1 = ln1 ?

Eller hvad?

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. marts 2008 af dnadan (Slettet)

t2=ln(2)/(ln(1+r)
her er t2=10
Jeg har ingen idé om hvad du prøver på.

Svar #6
30. marts 2008 af Skole-freak (Slettet)

Men ln er en logaritme?

Brugbart svar (0)

Svar #7
30. marts 2008 af dnadan (Slettet)

ln er den naturlige logaritme med grundtallet e

Svar #8
30. marts 2008 af Skole-freak (Slettet)

Forstår det ikke .
Men ellers mange tak

Skriv et svar til: Eksponentiel vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.