Fysik

Rømer og lysets fart

30. marts 2008 af malene551 (Slettet)
Ole Rømer angav som resultat af sine målinger på jupiters måner, at forsinkelsen svarer til, at lyset bruger 22 minutter om at krydse en diameter i Jordens bane.

* Hvilke værdi giver det for lysets fart, hvis Jordens baneradius er 1.50*10^11 m ?

Har man nogle ideer til denne opgave?

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2008 af y06svale (Slettet)

dvs. lyset er 22 min om at tilbagelægge 1.50*10^11 m

Vlys=m/s <=> Vlys=(1.50*10^11 m)/(22min*60sek/min)= lysetsfart

Svar #2
30. marts 2008 af malene551 (Slettet)

jeps rigtig nok. tak

Svar #3
30. marts 2008 af malene551 (Slettet)

hvor lang tid bruger den lyset på at krydse en diameter i JOrdens bane om Solen ?

Svar #4
30. marts 2008 af malene551 (Slettet)

2.27*10^8*(1.5*10^11*2)=tid ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. marts 2008 af y06svale (Slettet)

jeg forstår ikke dit spørgsmål ;D

Skriv et svar til: Rømer og lysets fart

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.