Matematik
Noget der ligner formlen til en andengradspolynom
30. marts 2008 af
peter-romer (Slettet)
Et opgaveoplæg lyder således:
Overskuddet i en virksomhed kan bestemmes ved funktionen:
f(x)=80*x^0,4-4x-100, x€[0;130]
f(x)=overskudet i tusinde kroner og x = antal solgte ton
Herpå bedes man om at bestemme x således, at overskudet er størst.
Først prøvede jeg at lave et sildeben for at have mig nogle tal at forholde mig til. Derpå prøvede jeg at udregne dens toppunkt, som man gør når man beregner en parabels toppunkt, men resultatet passede slet ikke med mine punkter i sildebenet. Nu er jeg bare i tvivl. Skal formlen omskrives til en andengradsligning på en eller anden måde? Det prøvede jeg også lidt, men det blev noget værre rod.
Overskuddet i en virksomhed kan bestemmes ved funktionen:
f(x)=80*x^0,4-4x-100, x€[0;130]
f(x)=overskudet i tusinde kroner og x = antal solgte ton
Herpå bedes man om at bestemme x således, at overskudet er størst.
Først prøvede jeg at lave et sildeben for at have mig nogle tal at forholde mig til. Derpå prøvede jeg at udregne dens toppunkt, som man gør når man beregner en parabels toppunkt, men resultatet passede slet ikke med mine punkter i sildebenet. Nu er jeg bare i tvivl. Skal formlen omskrives til en andengradsligning på en eller anden måde? Det prøvede jeg også lidt, men det blev noget værre rod.
Svar #2
30. marts 2008 af o1-studie (Slettet)
Du skal igennem en monotoni-undersøgelse, hvor du skal som #1 korrekt siger, du skal sætte f'(x) og vis, at der er tale om et maksimum.
Skriv et svar til: Noget der ligner formlen til en andengradspolynom
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
