Matematik

igen bestemmelse af løsninger til cos(x)

30. marts 2008 af skole-pigen (Slettet)
hejsa..
jeg er ked af at skulle oprette denne her tråd igen, men jeg har virkelig brug for hjælp..
i min afleveringsopgave til næste uge har jeg en lille opgave jeg ikke heelt forstår.

Jeg har en tabel med funktionsværdier for funktionen cosinus

(0 ; 1) (PI/6 ; Kvadratrod3/2) (PI/4 ; Kvadratrod2/2) (PI/3 ; 1/2) (PI/2 ; 0)

det første tal er radiantallet, det andet tal er cosinus...

Ud fra disse oplysninger skal jeg kunne:

bestem i intervallet [0;2PI] samtlige løsninger til ligningen cos(x) = 1/2

bestem i intervallet [0;2PI] samtlige løsninger til uligheden cos(x) < 1/2

jeg er fuldstændig på bar bund, så håber der er nogen, der kan hjælpe??

Mvh. Annie

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2008 af ibibib (Slettet)

pi/3 er så en af løsningerne til ligningen cos(x)=1/2. Den anden finder vha. enhedscirklen.

Svar #2
30. marts 2008 af skole-pigen (Slettet)

det er det med enhedscirkel jeg ikke helt forstår.. hvad får jeg ud af at bruge enhedscirklen?

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2008 af ibibib (Slettet)

Du aflæser løsningerne på enhedscirklen.
Har du tegnet en enhedscirkel og afsat 1/2 på x-aksen. Ellers spilder vi tiden.

Svar #4
30. marts 2008 af skole-pigen (Slettet)

og hvis jeg har gjort det, hvordan skal jeg så læse, hvor cos(x) = 1/2 og hvor cos(x) < 1/2 ??

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. marts 2008 af ibibib (Slettet)

cos(x) aflæser du på x-aksen. Find 1/2 på x-aksen. Aflæs de to tilhørende vinkler på enhedscirklen.

Svar #6
30. marts 2008 af skole-pigen (Slettet)

undskyld, men jeg tror jeg har forstået det forkert.. vi har slet ikke haft om det her, men har bare fået smidt sådan en opgave i hovedet oog skal selv løse den..
de informationer jeg giver i teksten er de eneste jeg har fået.. ingen tegning til eller noget. Jeg kan ikke forstå, hvordan jeg ud fra en enhedscirkel jeg selv tegner skal kunne aflæse to punkter??

Brugbart svar (0)

Svar #7
30. marts 2008 af ibibib (Slettet)

Det er nemt, når du har tegnet enhedscirklen...

Svar #8
30. marts 2008 af skole-pigen (Slettet)

undskyld jeg er så besværlig, men jeg har tegnet den enhedscirkel og jeg kan stadig ikke se det ud af tegningen..

Brugbart svar (0)

Svar #9
30. marts 2008 af ibibib (Slettet)

cos(x) aflæser du på x-aksen.
Find 1/2 på x-aksen.
Tegn en lodret linje gennem x=1/2.
Denne linje skærer enhedscirklen i to punkter.
Den øverste svarer til vinklen pi/3. (det ser du i din tabel).
Den nederste er derfor 2·pi-pi/3 = 5·pi/3.

Skriv et svar til: igen bestemmelse af løsninger til cos(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.