Matematik

nogen der har skevt opgave om dette.?

30. marts 2008 af samiraabdul (Slettet)
f(x)=-x^2+4x+2

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f, i punktet (6.-10)

jeg har defernceret den til 4-2x og ved jeg skal benytte mig af denne formel: f´(x)*(x-xo)+f(xo) men jeg forstår ikk rigtig hvor jeg skal sætte tallene ind og hvordan jeg forsætter derfra. nogn der vil hjælpe? tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2008 af ibibib (Slettet)

Formlen er
y = f '(xo)*(x-xo)+f(xo).

xo=6
f(xo)=-10
f '(xo)=f '(6)=4-2·6=-8.

Disse tre tal sætter du ind i formlen.

Svar #2
30. marts 2008 af samiraabdul (Slettet)

Okaay, men så har j jo allerde benyttede mig af formelen f´(x)*(x-xo)+f(xo)så hvordan finder jeg det andet tal, nu jeg lidt forvirret?

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2008 af ibibib (Slettet)

Din formel er - stadig - forkert.
I #1 skrev jeg tre tal, som du skal sætte ind i formlen.

Svar #4
30. marts 2008 af samiraabdul (Slettet)

okay., jeg har fået min tangetligning til -8x-128 kan dettte passe?

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. marts 2008 af ibibib (Slettet)

Nej, y=-8x+38

Svar #6
30. marts 2008 af samiraabdul (Slettet)

Jamen dt forstår j ikk, for jeg får -8x-80-48 og får det til -8x-128?

Brugbart svar (0)

Svar #7
30. marts 2008 af ibibib (Slettet)

Jeg har jo skrevet hvad der er hvad...

y = f '(xo)*(x-xo)+f(xo)
y = -8*(x-6)-10
osv.

Skriv et svar til: nogen der har skevt opgave om dette.?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.