Kemi
Basal elekrokemi?
30. marts 2008 af
MiaMette (Slettet)
Jeg har ikke kunne finde et helt klart svar på nedenstående spørgsmål.
Eksempel
En elektrokemisk celle består af to halvceller. Alle opløsninger er 1 M. De to halvcellereaktioner er
Fe2+ + 2 e- -> Fe
u_o = -0,44 V
Ag+ + e- -> Ag
u_o = 0,80 V
Den spontane reaktion er derfor
2 Ag+ + Fe -> 2 Ag + Fe2+
Hvordan udregned jeg så Uo for cellen? Eftersom den ene halvcellereaktion egentlig er
Fe -> Fe2+ + 2 e-,
og ikke som angivet i databogen, skal jeg så ikke bruge u_o(Fe|Fe2+) = 0,44 V?
Bliver Uo så ikke
uo = 0,80 V - 0,44 V = 0,36 V?
Eksempel
En elektrokemisk celle består af to halvceller. Alle opløsninger er 1 M. De to halvcellereaktioner er
Fe2+ + 2 e- -> Fe
u_o = -0,44 V
Ag+ + e- -> Ag
u_o = 0,80 V
Den spontane reaktion er derfor
2 Ag+ + Fe -> 2 Ag + Fe2+
Hvordan udregned jeg så Uo for cellen? Eftersom den ene halvcellereaktion egentlig er
Fe -> Fe2+ + 2 e-,
og ikke som angivet i databogen, skal jeg så ikke bruge u_o(Fe|Fe2+) = 0,44 V?
Bliver Uo så ikke
uo = 0,80 V - 0,44 V = 0,36 V?
Svar #2
31. marts 2008 af frodo (Slettet)
nej, du skal trække de -0,44V fra
I virkeligheden er elektrodepotentialerne for halvcellerne i en redoxreaktion additive, så det du skal gøre er at sige 0,80V + 0,44V, hvor de 0,44V kommer som du siger ved at vende jernhalvcellen om..
I virkeligheden er elektrodepotentialerne for halvcellerne i en redoxreaktion additive, så det du skal gøre er at sige 0,80V + 0,44V, hvor de 0,44V kommer som du siger ved at vende jernhalvcellen om..
Svar #3
31. marts 2008 af MiaMette (Slettet)
Er stadigvæk ikke helt med... hvorfor hedder formlen så ikke E_celle = E_v + E_h og hvor alle de negative elektrodepotentialer er positive? I stedet for at lave det om til -(-0,44V)??
Skriv et svar til: Basal elekrokemi?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
