Matematik
Ligninger Logaritmer
01. april 2008 af
Toshiba (Slettet)
Jeg sidder med denne ligning
5^x = 31
skal vel bruge logaritmer, men lige meget hvad jeg har gjort kommer det ikke til at passe.
Har set på regnereglen log^x) = x * log(a), men det giver ikke rigtig mening for mig ? :S
5^x = 31
skal vel bruge logaritmer, men lige meget hvad jeg har gjort kommer det ikke til at passe.
Har set på regnereglen log^x) = x * log(a), men det giver ikke rigtig mening for mig ? :S
Svar #1
01. april 2008 af KristofferFage (Slettet)
log(5^x) = log(31) ->
x*log(5) = log(31) ->
x = log(31)/log(5)
- ln kunne også have været brugt i stedet for log :)
x*log(5) = log(31) ->
x = log(31)/log(5)
- ln kunne også have været brugt i stedet for log :)
Svar #2
01. april 2008 af y06svale (Slettet)
du behøver ikke bruge alle de der formler, du skal bare tage log på begge sider:
log(5^x) = log(31)
så får du x ned!
log(5^x) = log(31)
så får du x ned!
Skriv et svar til: Ligninger Logaritmer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
