Matematik
tangering ml linje og cirkel
02. april 2008 af
sjoberg99 (Slettet)
Tangering mellem linjen l: y=2x+a og enhedscirklen: x^2+y^2=1
Jeg skal finde de værdier af a, hvor linjen tangerer cirklen - men jeg ved ikke helt hvordan
Jeg skal finde de værdier af a, hvor linjen tangerer cirklen - men jeg ved ikke helt hvordan
Svar #1
02. april 2008 af mathon
1)
differentier xo^2+yo^2=1 implicit med hensyn til x og find en sammenhæng mellem yo og xo og udtryk det som yo = "et eller andet med xo"
2)
indsæt for yo i xo^2+yo^2=1 og beregn af den fremkomne ligning de mulige værdier for xo.
3)
indæst på venstre og højre side i yo=2xo+a
og beregn heraf de de mulige værdier for a.
differentier xo^2+yo^2=1 implicit med hensyn til x og find en sammenhæng mellem yo og xo og udtryk det som yo = "et eller andet med xo"
2)
indsæt for yo i xo^2+yo^2=1 og beregn af den fremkomne ligning de mulige værdier for xo.
3)
indæst på venstre og højre side i yo=2xo+a
og beregn heraf de de mulige værdier for a.
Skriv et svar til: tangering ml linje og cirkel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
