Matematik
Bestem længden af katete
02. april 2008 af
dibah (Slettet)
I en retvinklet trekant er den længste katete 3 gange så lang som den korteste katete, og hypotenusen er 3 enheder længere end den korteste katete.
Bestem længen af den korteste katete
Har gjort således:
kort katede = x
Katede = 3x
hypotenuse = x+3 enheder ?
Kan ligesom ikke komme længere end katede :D
Lidt hjælp ville være guld værd
Kys Dibah
Bestem længen af den korteste katete
Har gjort således:
kort katede = x
Katede = 3x
hypotenuse = x+3 enheder ?
Kan ligesom ikke komme længere end katede :D
Lidt hjælp ville være guld værd
Kys Dibah
Svar #1
02. april 2008 af -Zeta- (Slettet)
Det ser rigtigt ud. Benyt nu Pythagoras' sætning
a² + b² = c²
som med indsatte værdier giver:
x² + (3x)² = (x+3)²
<=>
9x² - 6x - 9 = 0
a² + b² = c²
som med indsatte værdier giver:
x² + (3x)² = (x+3)²
<=>
9x² - 6x - 9 = 0
Svar #4
02. april 2008 af -Zeta- (Slettet)
#2.
Nej. Du skal løse ligningen, x² + (3x)² = (x+3)². Jeg hjalp der lidt på vejen ved at reducere problemet til 9x² - 6x - 9 = 0. Det ses umiddelbart, at dette er en almindelig andengradsligning. Løs ligningen som du normalt gør, hvorved du får én x-værdi for x>0. Denne værdi er længden på den korte katete.
Nej. Du skal løse ligningen, x² + (3x)² = (x+3)². Jeg hjalp der lidt på vejen ved at reducere problemet til 9x² - 6x - 9 = 0. Det ses umiddelbart, at dette er en almindelig andengradsligning. Løs ligningen som du normalt gør, hvorved du får én x-værdi for x>0. Denne værdi er længden på den korte katete.
Svar #6
02. april 2008 af dibah (Slettet)
Ja oka... Kan jeg selvfølgelig godt se, har også fået de samme som dig da jeg reducerede. Det jeg gør nu er at løse andengradsligningen ved at finde a b c og diskreminanten. ? Mit svar er bare helt fucked
Skriv et svar til: Bestem længden af katete
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
